Четвер, 28.03.2024, 20:58
Вітаю Вас Гість | RSS
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 79

Квартири Івано-Франківськ

Продаж, купівля нерухомості в Івано-Франківську

Український каталог сайтів
Дошка оголошень нерухомості Івано-Франківська
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Грудень » 30 » Прокуратура Івано-Франківської області підвела підсумки роботи за 2012 рік.
02:02
Прокуратура Івано-Франківської області підвела підсумки роботи за 2012 рік.

28.12.2012 р. прокуратура Івано-Франківської області підвела підсумки роботи за 2012 рік.

 

  Сьогодні в прокуратурі Івано-Франківської області за участі начальника Головного управління Генеральної прокуратури України В. Горана відбулась колегія, на якій підвели підсумки роботи органів прокуратури області за 2012 рік та окреслили подальші завдання.

 Провів засідання колегії прокурор області О. Каліфіцький, який зазначив, що з 20 листопада 2012 року правоохоронні органи області без особливих труднощів розпочали роботу по новому процесуальному законодавству.

Крім того, в апараті прокуратури області проведено структурні зміни, створено нові управління та відділи, які відповідають вимогам нового законодавства і охоплюють передбачені у ньому напрями діяльності.

Серед головних досягнень року - найнижчий у державі рівень злочинності. За прокурорського втручання відшкодовано 88 млн. грн., притягнуто до дисциплінарної відповідальності більше 1800 посадових осіб органів влади, з яких майже половина – органів контролю. На вимогу прокурорів громадянам виплачено майже 12 млн. грн. заборгованої заробітної плати, на мільйон гривень пред’явлено позовів. На 3 млн. грн. зменшилась недоїмка зі страхових внесків до Пенсійного фонду. У державну та комунальну власність повернуто 455 га земель та попереджено незаконне надання понад 3 тис. га. Поточного року активізовано роботу у сфері охорони дитинства. За прокурорського втручання поновлено права більше тисячі дітей.

Прокурор області акцентував увагу учасників колегії на вимозі Генерального прокурора щодо швидкого опанування та впровадження в практичну діяльність новел Кримінального процесуального кодексу.

Головні пріоритетні напрямками діяльності у 2013 році, визначені Генеральним прокурором, будуть забезпечення практичної реалізації повноважень прокурорів у кримінальному провадженні відповідно до положень нового Кримінального процесуального кодексу України, дотримання конституційних прав і свобод громадян при провадженні оперативно-розшукової діяльності та у кримінальному провадженні, запобігання і протидія корупції, захист прав громадян на оплату праці, соціальне, пенсійне забезпечення,захист інтересів держави від неправомірних посягань у бюджетній сфері, у тому числі при закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти, захист інтересів держави та громадян у сфері використання земельних ресурсів, при вилученні земель, наданні їх у власність і користування, продажу та зміні цільового використання, захист прав дітей, захист конституційних засад підприємницької діяльності, додержання конституційних прав громадян у місцях тримання затриманих, установах попереднього ув'язнення, виконання покарань та при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов'язаних з обмеженням особистої свободи, - зазначив О. Каліфіцький.

 «Враховуючи регіональні особливості нашої області, ми повинні також спрямовувати свої зусилля на захист інтересів держави у сфері охорони, відтворення та раціонального використання лісових ресурсів» - наголосив прокурор області.

Після обговорення присутні на колегії внесли конкретні пропозиції та визначили заходи, спрямовані на забезпечення підвищення ефективності прокурорсько-слідчої діяльності.

 

Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

Джерело:http://www.ifr.gp.gov.ua/ua/news.html?m=publications&_t=rec&id=114603

Переглядів: 876 | Додав: lotockiymw7125 | Теги: правоохоронні органи, прокуратура Івано-Франківської обла, процесуальне законодавство, прокурор області, колегія прокуратури, пред’явлено позовів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: